![Afbeelding](https://www.mupload.nl/img/k0zz57ulk95.jpg)
-
Gast
Bericht
door Gast » 10-04-2010 11:38
Ik ben gek op suikerbrood, het moet wel vers zijn. Ik laat het kneden in de broodmachine, daarna haal ik het deeg eruit, en kneed er de suikerparels er door. Niet in de broodmachine doen, want de suikerparels (of kandij) is veel te grof en daar gaat je antiaanbaklaag van beschadigen. Daarna doe ik het in een brood(cake)vorm, en bak 'm in de gewone oven.
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 10 gram zout
- 3 gram kaneel
- 3 eetlepels gembervocht en melk, samen 2 dl
- 25 gram gist
- 75 gram boter
- 2 eieren
- 100 gram kandijsuiker of suikerklontjes
Bereiding
Maak van de bloem, het zout, de kaneel, de met lauwe melk en gembernat aangemaakte gist, de gesmolten en afgekoelde boter en de eieren een gistdeeg.
Laat het op een lauwwarme plaats ongeveer drie kwartier rijzen.
Werk nu de in stukjes geklopte kandijsuiker erdoor.
Vorm het deeg tot een brood en doe het in een dik met boter besmeerde en met grove krisalsuiker bestrooide broodvorm.
Laat het nog ongeveer een kwartiertje narijzen.
Bak het in een warme oven op 200 graden in een half uur gaar en bruin.
De bovenkant is dan geglaceerd door de gekaramelliseerde suiker.
Met een dikke laag roomboter....
-
Gast
Bericht
door Gast » 06-07-2011 22:40
Klinkt goed !! Ben ook gek op suikerbrood, maar we vergeten het vaak mee te nemen als we boodschappen doen.
![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
-
Corrie
- Site Admin
- Berichten: 19455
- Lid geworden op: 06-01-2010 12:24
Bericht
door Corrie » 06-07-2011 22:46
klinkt goed soms lust ik wel een plakje maar leo is meer een liefhebber
kan het ook beter hebben dan ik
Krijg eerdaags de broodmachine van mijn dochter ga het zeker proberen bedankt margreet hug
-
Lydie
- Berichten: 9180
- Lid geworden op: 18-01-2010 20:43
Bericht
door Lydie » 07-07-2011 00:27
bedankt voor het plaatsen van je recept Margreet.
-
Gast
Bericht
door Gast » 08-07-2011 22:28
een geweldig recept, marleen.
Ik koop het wel eens bij AHeijn, maar is niet lekker.
ook bij de bakker niet. Niet zoet genoeg.
Ik ga het in het week-end maken.
Je hoort nog.
beppie