erwtensoep anders dan anders

Afbeelding
Plaats reactie
Gast

erwtensoep anders dan anders

Bericht door Gast » 02-04-2011 20:57

erwtensoep

dit heb je nodig:
2 el boter
zout peper en nootmuskaat
1 grote uit gesneden350 gram doperwten, vers of uit de diepvries
1 rode appel, geschild en in blokjes
gebakken croûtons
1/2 krop ijsergsla of 1 krop gewone sla fijngesneden
mosterd en tuinkers of gehaktemunt voor de garnering
1,75 ltr kippenbouillon of water
2 eidooiers
125 ml slagroom


Zo maak je het:
smelt de boter in de pan en fruit hierin de ui
in 3 minuten zacht.
Voeg de doperwten toe en rooer constant tot ze glanzend groen zijn.
Voeg de appel,sla en bouiilon toen. Breng alles aan de kook, draai het
vuur lager en laat de soep zachtjes koken tot de doperwten zacht zijn -
15-20 minuten bij verse doperwten en 10-12 minuten bij diepvriesdoperwten.
Pureer de soep, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Meng de eidooiers en slagroom in een kom, roer er snal 2,5 dl van de soep door en giet
het mengsel dan terug in de pan. Roer op een laar vuur tot de soep begint te koken.
breng de soep opnieuw op smaak. serveer direkt, bestrooid met de croûtons, mosterd
tunkers of munt.

eet smakelijk
Plaats reactie