Boerenappeltaart met romige creme.

Afbeelding
Plaats reactie
Gast

Boerenappeltaart met romige creme.

Bericht door Gast » 16-01-2011 18:43

Boerenappeltaart met romige crèmeAfbeelding
Heb je eens zin in een bijzondere en andere appeltaart? Probeer dan deze appeltaart, een echte favoriet. Met het deeg en de frisse appel heb je de perfecte basis. Een laagje romige crème geeft een onverwachtse, maar heerlijk extraatje. Zo geef je je gasten een heerlijke appeltaart met een bijzondere variatie.


Benodigdheden:
Springvorm ø 20-24 cm
Garde
Bereidingswijze:


1.Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Vermeng deze in een kom met de rozijnen, de kaneel en de suiker. Dek de mix af en zet hem in de koelkast.
2.Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.
3.Vet nu je springvorm in.
4.Doe de Bakmix, de zachte boter en 2/3 van het ei in een beslagkom en kneed dit tot een soepel deeg.
5.Neem 2/3 (ongeveer 400 g) van het deeg en verdeel dit gelijkmatig over de bodem en de zijkant van de springvorm.
6.Meng met een garde (of 2 vorken) het crèmepoeder met de melk tot een glad mengsel.
7.Strijk de crème met de bolle kant van een lepel over de bodem uit en vul de springvorm vervolgens met het appelmengsel.
8.Maak van het resterende deeg reepjes en leg deze kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes met de rest van het ei.
9.Bak de appeltaart in het midden van de oven totdat de taart goudbruin van kleur is.
10.Na een uurtje is je taart klaar. Laat hem nog een half uur afkoelen en serveer hem dan.
Variatietip
Voeg 100 gram grof gehakte, gemengde noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, pecannoten) toe aan het appelmengsel.

Variatietip
Voeg 100 gram gedroogde abrikozen in stukjes toe aan het appelmengsel. Bestrijk eventueel de taart direct na het bakken met flink wat abrikozenjam.

Overig
Elektrische oven: 180°C
Hete lucht oven: 170°C
Gasoven: 3-4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten (exclusief bakken)
Baktijd: 65 minuten



Zelf toevoegen
Voor het deeg:
150 g margarine of boter
1 ei

Voor de vulling:
1kg zure appels (bijv. Goudreinetten, Jonagold)
50 g suiker
75 g rozijnen
2 theelepels kaneel

Voor de crème
175 ml melk

Wij vinden deze appeltaat heerlijk.
Plaats reactie