Mexicaanse stoofschotel
Geplaatst: 22-02-2019 10:11
Ingrediƫnten 4 personen
600gram varkensstoofvlees-150gr gerookte spekblokjes-4wortelen-1ui-1 blik bonen in tomaten saus (400gr)-blikje tomatenpuree (70 gr ) 1 koffielepel komijn-1koffielepel paprikapoeder -1 blaadje laurier-1 snuifje tijm-cayennepeper -zout en texmexkruiden-2 eetlepels olijfolie of boter en 2dl rode wijn.
Voorbereiding
Snij de wortels in schijfjes-snipper de ui fijn
Bereidingswijze
De dag voordien of kan ook de dag zelf klaargemaakt worden
bak het stoofvlees in een stoofpot goudbruin in de hete olijfolie.
voeg het gerookte spek en de ui toe en laat even zachtjes doorbakken,kruid met de texmexkruiden (opgepast is een pikant kruidenmengsel ) de tijm en het laurierblaadje.
Giet de rode wijn zachtjes bij het vlees,dek af en laat 40 min sudderen.
Voeg de wortelschijfjes,de tomatenpuree en de bonen in tomatensaus toe.Kruid met Cayennepeper,paprikapoeder,komijn en zout en nog wat texmexkruiden naar smaak en laat nog 20 min sudderen.
Zet koel weg.
600gram varkensstoofvlees-150gr gerookte spekblokjes-4wortelen-1ui-1 blik bonen in tomaten saus (400gr)-blikje tomatenpuree (70 gr ) 1 koffielepel komijn-1koffielepel paprikapoeder -1 blaadje laurier-1 snuifje tijm-cayennepeper -zout en texmexkruiden-2 eetlepels olijfolie of boter en 2dl rode wijn.
Voorbereiding
Snij de wortels in schijfjes-snipper de ui fijn
Bereidingswijze
De dag voordien of kan ook de dag zelf klaargemaakt worden
bak het stoofvlees in een stoofpot goudbruin in de hete olijfolie.
voeg het gerookte spek en de ui toe en laat even zachtjes doorbakken,kruid met de texmexkruiden (opgepast is een pikant kruidenmengsel ) de tijm en het laurierblaadje.
Giet de rode wijn zachtjes bij het vlees,dek af en laat 40 min sudderen.
Voeg de wortelschijfjes,de tomatenpuree en de bonen in tomatensaus toe.Kruid met Cayennepeper,paprikapoeder,komijn en zout en nog wat texmexkruiden naar smaak en laat nog 20 min sudderen.
Zet koel weg.