aardappelgoulash
nodig grote pan:
- l kg aardappelen (grote)
- 2 middengrote uien
- l00 gr. magere spekblokjes
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels paprikapoeder
- l eetlepel azijn
- l liter bouillon
- 2 laurierbladen
- l theelepel karweizaad
- l eetlepel marjolein
- l knoflookteentje
- l blik knakworste
- zout,zwarte peper
- gesneden wortelen en augurken
gaartijd 30 minuten
Bereiding
-de aardappelen schillen,wassen en in kleine dobbelsteentjes snijden
-de uien fijnhakken
- de olie in een grote pan verhitten,de uien en de spek erin glazig bakken.
- de paprikapoeder eroverheen strooien en onmiddelijk met het azijn
en 3 eetlepels bouillon of water blussen
- de laurierbladen,de karweizaad en de marjolein toevoegen,ook de
knoflook
- daarna de aardappelblokjes er doorheen mengen,ook de wortels.
- vervolgens met zoveel bouillon of water aanvullen tot dat de aardappelen
net bedekt zijn.
-Dit geheel ongeveer 30 minuten koken met deksel op pan.
-Vlakvoor de gaartijd de gesneden worstjes toevoegen en de gesneden
augurken.
- De laurierbladen verwijderen en de goulash met zout en peper op smaak
brengen.
eet smakelijk,
groetjes Joke
aardappelgoulash
- joke56
- Berichten: 9475
- Lid geworden op: 17-01-2010 15:13
-
- Site Admin
- Berichten: 19455
- Lid geworden op: 06-01-2010 12:24
-
- Site Admin
- Berichten: 8566
- Lid geworden op: 17-01-2010 19:58
-
- Berichten: 12073
- Lid geworden op: 17-01-2010 18:20
Re: aardappelgoulash
....Lijkt me lekker Joke bedankt en ik ga het een keer proberen dankjeweljoke56 schreef:aardappelgoulash
nodig grote pan:
- l kg aardappelen (grote)
- 2 middengrote uien
- l00 gr. magere spekblokjes
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels paprikapoeder
- l eetlepel azijn
- l liter bouillon
- 2 laurierbladen
- l theelepel karweizaad
- l eetlepel marjolein
- l knoflookteentje
- l blik knakworste
- zout,zwarte peper
- gesneden wortelen en augurken
gaartijd 30 minuten
Bereiding
-de aardappelen schillen,wassen en in kleine dobbelsteentjes snijden
-de uien fijnhakken
- de olie in een grote pan verhitten,de uien en de spek erin glazig bakken.
- de paprikapoeder eroverheen strooien en onmiddelijk met het azijn
en 3 eetlepels bouillon of water blussen
- de laurierbladen,de karweizaad en de marjolein toevoegen,ook de
knoflook
- daarna de aardappelblokjes er doorheen mengen,ook de wortels.
- vervolgens met zoveel bouillon of water aanvullen tot dat de aardappelen
net bedekt zijn.
-Dit geheel ongeveer 30 minuten koken met deksel op pan.
-Vlakvoor de gaartijd de gesneden worstjes toevoegen en de gesneden
augurken.
- De laurierbladen verwijderen en de goulash met zout en peper op smaak
brengen.
eet smakelijk,
groetjes Joke
- joke56
- Berichten: 9475
- Lid geworden op: 17-01-2010 15:13