aardappelgoulash

Afbeelding
Plaats reactie
Gebruikersavatar
joke56
Berichten: 9475
Lid geworden op: 17-01-2010 15:13

aardappelgoulash

Bericht door joke56 » 22-01-2019 19:10

aardappelgoulash

nodig grote pan:

- l kg aardappelen (grote)
- 2 middengrote uien
- l00 gr. magere spekblokjes
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels paprikapoeder
- l eetlepel azijn
- l liter bouillon
- 2 laurierbladen
- l theelepel karweizaad
- l eetlepel marjolein
- l knoflookteentje
- l blik knakworste
- zout,zwarte peper
- gesneden wortelen en augurken

gaartijd 30 minuten

Bereiding

-de aardappelen schillen,wassen en in kleine dobbelsteentjes snijden
-de uien fijnhakken
- de olie in een grote pan verhitten,de uien en de spek erin glazig bakken.
- de paprikapoeder eroverheen strooien en onmiddelijk met het azijn
en 3 eetlepels bouillon of water blussen
- de laurierbladen,de karweizaad en de marjolein toevoegen,ook de
knoflook
- daarna de aardappelblokjes er doorheen mengen,ook de wortels.
- vervolgens met zoveel bouillon of water aanvullen tot dat de aardappelen
net bedekt zijn.
-Dit geheel ongeveer 30 minuten koken met deksel op pan.
-Vlakvoor de gaartijd de gesneden worstjes toevoegen en de gesneden
augurken.
- De laurierbladen verwijderen en de goulash met zout en peper op smaak
brengen.

eet smakelijk,

groetjes Joke
Corrie
Site Admin
Berichten: 19455
Lid geworden op: 06-01-2010 12:24

Bericht door Corrie » 23-01-2019 06:26

ziet er lekker uit bedankt knuf
Cobi
Site Admin
Berichten: 8566
Lid geworden op: 17-01-2010 19:58

Bericht door Cobi » 23-01-2019 12:44

Het lijk mij lekker ik ga het uit proberen bedankt
  • Klik op de vlinder voor Cobi haar stekkie[/list:u]
    Afbeelding
rudy
Berichten: 12073
Lid geworden op: 17-01-2010 18:20

Re: aardappelgoulash

Bericht door rudy » 23-01-2019 13:30

joke56 schreef:aardappelgoulash

nodig grote pan:

- l kg aardappelen (grote)
- 2 middengrote uien
- l00 gr. magere spekblokjes
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels paprikapoeder
- l eetlepel azijn
- l liter bouillon
- 2 laurierbladen
- l theelepel karweizaad
- l eetlepel marjolein
- l knoflookteentje
- l blik knakworste
- zout,zwarte peper
- gesneden wortelen en augurken

gaartijd 30 minuten

Bereiding

-de aardappelen schillen,wassen en in kleine dobbelsteentjes snijden
-de uien fijnhakken
- de olie in een grote pan verhitten,de uien en de spek erin glazig bakken.
- de paprikapoeder eroverheen strooien en onmiddelijk met het azijn
en 3 eetlepels bouillon of water blussen
- de laurierbladen,de karweizaad en de marjolein toevoegen,ook de
knoflook
- daarna de aardappelblokjes er doorheen mengen,ook de wortels.
- vervolgens met zoveel bouillon of water aanvullen tot dat de aardappelen
net bedekt zijn.
-Dit geheel ongeveer 30 minuten koken met deksel op pan.
-Vlakvoor de gaartijd de gesneden worstjes toevoegen en de gesneden
augurken.
- De laurierbladen verwijderen en de goulash met zout en peper op smaak
brengen.

eet smakelijk,

groetjes Joke
....Lijkt me lekker Joke bedankt en ik ga het een keer proberen dankjewel
Gebruikersavatar
joke56
Berichten: 9475
Lid geworden op: 17-01-2010 15:13

Bericht door joke56 » 23-01-2019 15:35

het is ook lekkr meisjes micky micky en het leuke van het
koken hiervan is dat alles in l pan gaat :grin: :grin:
Plaats reactie