boeuf bourguignon

Afbeelding
Plaats reactie
Gebruikersavatar
joke56
Berichten: 9475
Lid geworden op: 17-01-2010 15:13

boeuf bourguignon

Bericht door joke56 » 25-05-2015 18:22

ingredienten:
-1 pakje Honig Mix voor hachee
-250 g champignons,in plakjes
-75 g magere spekblokjes
-400 gr magere runderlappen in blokjes
-1 winterwortel,in plakjes
-1 teentje knoflook
-2 uien,gesnipperd
-5 dl rode wijn

bereiding:
-verhit boter of olie in een pan en bak de spekblokjes rondom knapperig krokant
-fruit de uien en knoflook mee voor lekkr veel smaak
-schep alles uit de pan en bak het rundvlees in de achtergebleven olie mooi goudbruin
-giet nu lekkre volle rode wijn langzaam over het vlees
-voeg daarna het ui-spekmengsel weer toe,samen met plakjes wortel.
stoof het vlees nu verder langzaam in 2 uur gaar
-voeg 20 minuten voor het einde de champignons,de Honig Mix voor Hachee en 5 dl.
water toe en laat het nog even heerlijk doorsudderen.
-serveer met rijst of aardappelpuree
Corrie
Site Admin
Berichten: 19455
Lid geworden op: 06-01-2010 12:24

Bericht door Corrie » 25-05-2015 19:52

weet het het is erg lekker vooral met die Afbeelding
En lekker gesmuld ???
Gebruikersavatar
joke56
Berichten: 9475
Lid geworden op: 17-01-2010 15:13

Bericht door joke56 » 25-05-2015 22:06

Ja het was erg lekkr corrie....ja met die wijn erin maakt de smaak extra lekkr :grin:
Gebruikersavatar
Lydie
Berichten: 9180
Lid geworden op: 18-01-2010 20:43

Bericht door Lydie » 26-05-2015 14:57

Ziet er lekker uit en heb het recept opgeslagen Joke.
Afbeelding
Plaats reactie